Murat Taner, 1985 yılında ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. ABD’de yapay zeka ve yazılım mühendisliği alanlarında yüksek lisans öğrenimini sürdürürken aynı zamanda araştırma ve eğitmenlik görevlerini yürütmüştür. Daha sonra ABD Hükümeti ve Silahlı Kuvvetleri için yapılan projelerde, benzetim, karar destek ve eğitim sistemleri yazılımları geliştirmiştir.
Türkiye’ye döndükten sonra çalıştığı iki büyük kurumda, Türkiye’de ilklerin gerçekleştirildiği büyük projelerde çalışma fırsatı bulmuştur.
Yapı Kredi Bankası’nda Andersen Consulting ile birlikte çalışarak, Türkiye’nin ilk kurumsal Bilgisayar Destekli Eğitim yazılımlarının geliştirildiği projeleri yürütmüştür. Bu projelerin tamamlanması ile, yurt çapında 10.000 üzerinde personelin toplam eğitim süresi aylar mertebesinden günler mertebesine inmiştir.
Murat Yapı Kredi Bankası’nda iken, proje yönetimi disiplini ve PMI (Project Management Institute) ile tanışmış ve PMP (Project Management Professional) sertifikasını almıştır.
Daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın projelerinde görev yapmıştır. Türkiye’de savunma sanayiinde yeni bir özgün alanın, aviyonik sistem entegrasyonu yeteneğinin oluşmasının ilk adımlarını atan projelerin yürütülmesinde görev almıştır. İleri aşamalarında Aselsan ve TAI ile birlikte sürdürülen bu projeler, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Atak Helikopteri’nin Türkiye’de tamamen özgün bir Görev Bilgisayarı ile üretim aşamasına geçmesinin yolunu açmıştır.
PMI ve PMI Türkiye üyesi ve gönüllüsü olarak genç profesyonellere proje yönetimi alanında mentorluk yapmış ve PMI Türkiye’nin Mentorluk Programı’nın koordinatörlük görevini yürütmüştür. Yine PMI Türkiye adına üniversite öğrencilerine konuşmalar yaparak proje yönetimini tanıtmıştır. İlk ve orta dereceli okul öğretmenlerine PMIEF (PMI Education Foundation) “eğitimde çocuklar için proje yönetimi” eğitimleri vermiştir.
Murat 2012 yılından beri, proje yönetimi, proje yönetimi sertifikasyonu, yaratıcı problem çözme, karar verme ve sürdürülebilirlik konularında kurumlara ve proje takımlarına destek olmayı ve onlarla birlikte öğrenmeyi sürdürmeyi hedefliyor.
Hayatındaki en büyük pişmanlığı bir müzik aleti çalmayı öğrenmemek olan Murat, bugünlerde fotoğrafçılık, model trenler ve bilim kurgu ile ilgileniyor.
Evli ve iki(z) çocuk babası.